Älgjakt ( under rubrik; det finns inga dåliga kläder bara dåliga kläder)

Hejsan.
I tisdags så gick jag på drevjakt i Sonstorp tillsammans med massa andra karlar.
Jag gick upp 05:30 fast var redan väckt av min mor som åkte 04:30 hemmifrån och hennes bil står i carporten som är mitt hus, eller baracken jag bor i är samman byggd med caporten så det blir ju som en resistans låda där i. 
När kl ringde vid 05:30 så hade jag väl halv sovit fram till att den skulle ringa, sedan var det bara att gå och sedan äta frukost för att sedan åka iväg, skulle nämnligen vara på plats vid Sonstorp vid 06:45 , vilket jag var i tid för, jag var nämnligen där 07:30, in i bussen och få karotna över vart dreven ska gå.
När vi väl hade fått papperna var det upprop som gällde för vilka som var där, och det tycker jag är på bra på 2 sättt, dells så har man ju koll och sedan så känner ju folk igen mig på namnet och inte hur jag ser ut för man träffas ju inte så ofta. 
Så på väg ut till första drevet åker man buss och då sitter man och pratar en massa men det gjorde inte jag för jag sov, det var skönt. 
Väl ut på första drevet så var det uppehåll med regnet så det var ju bara blött i marken, drevet gick bra och ganska fort för det är inget långt första drev, jag fick se en tjäder komma flyggande, vilken underbar fågel det är! Första drevet gick fint, en av greverna skött en älgkalv, och den greven som vi kom fram till hade sett en kronhjort som var jätte stor men den hade 2 taggar längst upp på skoveln så den fick inte skjutas men det var tydligen jätte fin, det var inget djur jag såg så han måste ha sprungit förre. 
Fika, tack och lov för det, när man har gått i skogen så då behöver man få i sig kaffe och degestive som är doppade i choklad. 
Det andra drevet går igång på det ställe som de första slutar, sedan går man i eveígheter i skogen, lite jobbigt att detta drev så gick jag fel så jag kom på utsidan av min signalblåsare, vilket jag hörde och vände där i skogen och sedan gick jag runt i ett varv och sedan hittade jag ett diket och följde det ut så jag kom rakt på en passskytt, asa kul han bara garva åt mig för dicket visade sig vara jätte djupt så det var bara att försöka komma upp däifrån, helt hopplöst nästan, men dett adrev gick bra för 6 älgar stuppade detta drev.
Sedan var det dax för mat, någon soppa var (för en gångs skull) god, men under lunchen så började det regna jätte mycket så det fortsatte när vi gick ut på det 3:de drevet som heter paradiset, men nej det är inget vidare paradis, det är nämnligen lte kärr och våtmarker där, men jag hade tur så jag hamnade precis på sidan av dem alla men det regnade ganska jätte mycket då så man vart ju jätte blött i håret så jag önskade att jag hade kommit ihåg hårborste.
Vi var tyvärr tvugna och skjuta hela drevet en 15 på tiden fr det blev något knulligt med drevet innan lunch, mellan drevet är som tur inte så långt men man börjar ju känna av benen och detta drev går över 2 vägar så man vill stanna men det få rman inte för man ska fortsätta 250 meter in i skogen sedan så ska man gå tillbaka till vägegn igen och vänta på bussen. De passskyttarna jag kom fram till där var jätte trevliga och de hade sett en 14 taggare men den fick de inte skjuta.
Sista drevet, mjölksyra i benen och detta drev går upp och ner och över stock och sten/berg, jag lovar det är bergsgetter vi driver fram, vilket vi kommentera när jag klättrade i berget så jag roppade bäää och när jag kom fram till skyttarna så undrade de vem det var som hade roppat bää, ops.
Det var det sista drevet och allt som allst så blev det 7 älgar i form av 1 kalv, 3 hondjur och 3 tjurar, det blev även några hjort djur men hur många vet jag ej betsämt.
Jag hade bjudit in mig på mat hos min morfar och mormor vilket jag var och åt, och sedan somnade jag på morfars arm och sov där en timme och så fikade jag och så åkte jag hem.
 
Slutssats: Det regnade, det var blött, det var kallt men också så fruktansvärt kul, helt klart taggad till måndag då det är dax igen^^ 
 
Kram på er